Waarom wandelcoaching?

Je zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt ‘leeg’, je bent alerter en komt meer bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. Je oplossingen en acties kloppen meer met waar diep van binnen je verlangen naar uit gaat.

De fysieke beweging zorgt voor de interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een nieuwe, volgende stap te zetten.

Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ anders te gaan kijken.

Je neemt meer zuurstof op, wat invloed heeft op je fysieke gestel en het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een positievere stemming krijgt. Wandelcoaching; Dé perfecte manier van persoonlijke begeleiding.

TriA wandelcoaching

De TriA methode, ‘Aandacht, Acceptatie en Actie!’ uitgevoerd in een natuurlijke omgeving, is een snelle en eenvoudige manier van veranderen! Dit praktische- en ervaringsgerichte stappenplan, gebaseerd op de positieve psychologie, stimuleert de zelfregie en veer- en daadkracht. Met het wandelen worden beide hersenhelften met elkaar verbonden, waardoor denken en voelen meer op één lijn komen. Om een duurzame verandering tot stand te brengen is dit essentieel. De natuurlijke omgeving met al zijn aspecten prikkelt de zintuigelijke waarneming en maakt dat je meer bewust bent van wat je voelt in bepaalde situaties. De steeds veranderende omgeving ‘dwingt’ je om oud, niet werkend gedrag en bijbehorende overtuigingen los te laten. Tijdens het bewegen komen ook hormonen vrij, zoals dopamine en endorfine, waardoor een positief en goed gevoel ontstaat.®

 

Coaching met behulp van de TriA methode brengt een positieve mindset, meer plezier in je leven, meer voldoening in je werk, meer zingeving en vitaliteit. Je gaat daardoor gemakkelijker om met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. De TriA methode is in 2008 ontwikkeld door Corrie Reijngoud, op basis van jarenlange ervaring met individuele- en teamcoachingstrajecten.

Deze praktische aanpak heeft zich op vele levens-terreinen al bewezen.® ®

Bronvermelding: www.wandelcoaching.nl